ГоловнаПолітика

"Європейська солідарність" вимагає від Офісу президента пояснити поїздку Зеленського в Оман

Президент не відобразив даних про поїздку в декларації, хоча заявлялося, що оплачував її за рахунок власних коштів.

"Європейська солідарність" вимагає від Офісу президента пояснити поїздку Зеленського в Оман
Фото: pravda.com.ua

Депутати з фракції "Європейська солідарність" направили звернення на ім'я глави Офісу президента Андрія Богдана з вимогою розкрити інформацію про підготовку і фінансування візиту президента Володимира Зеленського в Оман.

Пресслужба ОПУ 5 січня заявляла, що візит є робочим, але ні в ЗМІ, ні на офіційних ресурсах не анонсували поїздку і її мету, відзначили в пресслужбі "ЄС".

"Народні депутати вимагають розкриття складу делегації, яка супроводжувала президента під час "високих зустрічей" з іноземними лідерами. Якщо візит справді мав офіційний статус, Офіс президента повинен оприлюднити програму перебування з переліком зустрічей президента, вказавши відповідальних за організацію візиту осіб", - підкреслили у фракції.

Відзначається, що інтерес у суспільства викликає і фінансування поїздки. За словами представників фракції, в ОПУ заявляли, що Зеленський літав в Оман за свій рахунок, але витрати на поїздку не відображені в декларації.

Нагадаємо, що Зеленський полетів на Різдво в Оман під приводом робочої поїздки. Після того, як у неділю в ЗМІ з'явилася інформація, що Зеленський разом з сім'єю без розголосу поїхав відпочивати на узбережжя Оманської затоки, Офіс президента написав, що глава держави відбув до Оману з робочою поїздкою.

Він перервав свій візит після повідомлення про катастрофу літака МАУ в Ірані, але повернувся після майже доби з моменту катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram