ГоловнаПолітика

ГПУ: суд над "беркутівцями" триватиме, за потреби - заочно

П'ятирічний судовий процес - найважливіший з усіх "майданівських" справ.

ГПУ: суд над "беркутівцями" триватиме, за потреби - заочно
Фото: Мария Лебедева

Генеральна прокуратура заявила, що зміна запобіжного заходу п'ятьом "беркутівцям" на особисте зобов'язання не означає припинення суду над ними.

Про це йдеться на сайті ГПУ.

"Судовий розгляд буде продовжено, а вони будуть зобов'язані виконувати покладені судом обов'язки, зокрема прибувати за першим викликом суду. У разі невиконання обвинуваченими обов'язків і встановлення обставин, що обвинувачені переховуються від суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, судом буде прийнято рішення про оголошення їх у розшук. Після оголошення обвинувачених у міждержавний і/або міжнародний розшук може бути прийнято рішення про проведення заочного кримінального провадження", - сказано в заяві.

Нагадаємо, що 28 грудня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід "беркутівцям" Олегові Янишевському, Сергієві Зінченку, Павлові Аброськіну з утримання під вартою на особисте зобов'язання. Аналогічний запобіжний захід обрали Сергію Тамтурі й Олександрові Маринченку, які перебували під домашнім арештом.

Усіх їх внесли до списку на обмін.

Їх судять за перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство і заподіяння тілесних ушкоджень активістам Євромайдану.

Процес над "беркутівцями" був близьким до стадії дебатів, його фінал прогнозували на 2020 рік. Відбулося понад 200 результативних засідань, кожне тривало від 2 до 6 годин. Це найважливіша і найпрогресивніша справа з усіх "майданівських". У ній понад 200 потерпілих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram