ГоловнаПолітика

Оприлюднено проєкт закону, що регулює ЗМІ та соцмережі

Документ було представлено на парламентському комітеті.

Оприлюднено проєкт закону, що регулює ЗМІ та соцмережі
Фото: detector.media

Проєкт Закону "Про медіа", яким пропонується регулювати сферу ЗМІ і соціальні мережі, 11 грудня представили на засіданні комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Детектор медіа пише, що презентація законопроєкту була "дуже короткою", після чого документ передали для детального розгляду очолюваному Микитою Потураєвим ("Слуга народу") підкомітету з питань інформаційної політики.

За однією з версій, 23 грудня комітет повинен розглянути законопроєкт, а за іншою - розглянути і відразу зареєструвати.

Детектор медіа оприлюднив повний текст законопроєкту про медіа, переданого для обговорення членам комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, обговорення з громадськістю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Зеленський доручив написати закон зі стандартами новин, але в Кабміні назвали це непорозумінням.

6 листопада Зеленський створив Раду з питань свободи слова та захисту, яка збирається вирішувати, хто є журналістом, а хто ні. Цього самого дня нардеп від "Слуги народу" Олександр Ткаченко оголосив, що його фракція готує законопроєкт про ЗМІ, одним з положень якого буде "фінансовий фейр-плей". Тобто медіа дозволять витрачати не більше, ніж вони заробляють.

Цього самого дня міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що ініціюватиме кримінальну відповідальність за маніпуляції в ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram