ГоловнаПолітика

У суді над Насіровим допитали його попередника Білоуса

Справа проти ДФС, яку затягували два роки, вже на стадії свідків.

У суді над Насіровим допитали його попередника Білоуса
Фото: ФГИ

У Вищому антикорупційному суді 11 грудня відбувся допит колишнього голови Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса. Він проходить свідком у справі ще одного колишнього голови ДФС Романа Насірова.

Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і твітері Центру протидії корупції.

Протягом допиту прокурор запитав у Білоуса, чи можна надавати розстрочки газової компанії на виплату ренти заднім числом, як зробив Насіров.

"Складно про це сказати. Може, були просто неузгоджені дати, я не знаю. Буває, документи їдуть із регіональних органів певний час, а інформація передається раніше. Або суб'єктивне рішення людей, які працюють у департаменті... У мене такого не було, але, можливо, в історії таке було", - відповів Білоус.

Нагадаємо, колишнього голову ДФС Романа Насірова звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки). Разом із ним судять колишнього начальника департаменту погашення зобов'язань ДФС Володимира Новікова.

За даними слідства, у 2015-2016 роках Насіров, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам місцевих органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр" .

З кінця 2017-го Романа Насірова судили в Шевченківському районному суді Києва. Сторона захист зажадала зачитати всі 774 сторінки обвинувального акта, а засідання проходили вкрай рідко, тому судовий розгляд так і не дійшов до кінця звинувачення.

У жовтні 2019 року справу передали в новий Антикорупційний суд.

Роман Насіров був головою ДФС з 5 травня 2015 року по 3 березня 2017 року, Білоус - з 1 березня 2014 року по 24 лютого 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram