ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з новим президентом Євроради продовження санкцій проти Росії

Телефонна розмова відбулася напередодні засідання Європейської Ради.

Зеленський обговорив з новим президентом Євроради продовження санкцій проти Росії
Шарль Мишель (по центру) с новым кабмином
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Розмова відбулася напередодні засідання Євроради, на якому планують обговорити продовження економічних санкцій проти Росії, повідомили в пресслужбі Офісу президента України.

Зеленський поінформував Мішеля про відновлення процесу мирного врегулювання конфлікту з Росією на Донбасі і підбив підсумки зустрічі в нормандському форматі.

"Розраховую, що лідери держав-членів ЄС збережуть єдність у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також у продовженні санкцій тиску на Росію до повного виконання Мінських угод", - заявив український президент.

Шарль Мішель, своєю чергою, привітав впровадження євроінеграційних реформ і підтвердив готовність Євросоюзу продовжувати допомогу в цьому процесі.

Нагадаємо, в липні Європейська Рада обрала своїм президентом Шарля Мішеля, який на той момент обіймав посаду прем'єр-міністра Бельгії.

Наприкінці листопада експрем'єр Бельгії Шарль Мішель прийняв повноваження президента  Європейської ради від свого попередника на цій посаді Дональда Туска. Урочиста церемонія проходила в Брюсселі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram