ГоловнаПолітика

Зеленський підтвердив бажання провести місцеві вибори одночасно на всій території України, включаючи ОРДЛО

Так, це наша ідея. Я хотів з цим їхати".

Зеленський підтвердив бажання провести місцеві вибори одночасно на всій території України, включаючи ОРДЛО
Владимир Зеленский
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що Україна хотіла б провести місцеві вибори на всій території країни одночасно, включаючи окуповані окремі райони Донецької і Луганської областей.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна".

"Саме відчуття того, що ми одна країна і що там наші люди, повинно починатися з цього моменту. Вибори місцеві проводяться одночасно за законами України на всій території України. Так, це наша ідея. Я хотів з цим їхати (на "нормандський саміт", - ред.)", - сказав Володимир Зеленський.

Він підкреслив, що на момент виборів у тимчасово окупованих Донецьку і Луганську Україна повинна повністю контролювати кордон.

"Складна ситуація? Як про це домовитися? Буде дуже складно. Гроші люблять тишу. І за ці шість місяців я зрозумів, що політика любить мовчання. Якщо я вам розповім усі деталі, з якими я йду на ці переговори, я буду беззбройним за столом. А там деякі люди будуть озброєні. Тому деякі деталі я не хочу розповідати", - додав Володимир Зеленський.

На уточнююче запитання чи означає це, що Зеленський хоче змінити послідовність виконання Мінських угод, згідно з якими контроль над кордоном України повертається після виборів на Донбасі, глава держави сказав, що до зустрічі "нормандської четвірки" не може нічого деталізувати.

"Я точно буду говорити про кордон. Я скажу чесно: у нас інший план з приводу кордону, яким чином він передається і яким чином Україна контролює кордон з Росією", - сказав Зеленський.

Чергові місцеві вибори в Україні мають відбутися восени 2020 року. При цьому, за неофіційною інформацією, розглядається можливість їх проведення в квітні 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram