ГоловнаПолітика

Зеленський запустив флешмоб до Дня Конституції

"Наші народні депутати, до речі, участі можуть не брати. Ми і так усі знаємо їх улюблену статтю".

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем Конституції України і запустив флешмоб # мояулюбленастаття.

У відеозверненні з нагоди Дня Конституції президент запропонував українцям записати відео з розповіддю про свою улюблену статті Основного закону.

"Дуже хочу, щоб ми любили Конституцію не тільки тому, що це черговий вихідний і можна поїхати за місто на шашлички ... Давайте всі собі пообіцяємо знати нашу Конституцію, а головне - дотримуватися і поважати", - заявив президент.

Зеленський процитував ст. 3 Основного закону: "Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю".

При цьому він зазначив, що народні депутати у флешмобі участі можуть не брати.

"Ми і так усі знаємо їх улюблену статтю - ст.80 про недоторканність. Жартую. Приєднуйтесь усі", - додав Володимир Зеленський.

Президент також розповів про ініціативу створення книги "Конституції для наймолодших".

"Для наших майбутніх громадян. Думаю, це дуже класно зробити Конституцію для дітей, яка буде їм дійсно цікава", - додав він.

Варто відзначити, що свято Дня Конституції не введено указом президента або Верховної Ради. Це єдине державне свято, яке безпосередньо закріплено в Конституції в статті 161.

Верховна Рада затвердила українську Конституцію в 1996 році. Основний закон розглядали 23 години поспіль цілу ніч з 27 на 28 червня і вранці 315 депутатів проголосували "за" його прийняття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram