ГоловнаПолітика

У Києві біля посольства РФ провели 31-шу акцію з вимогою розслідувати зникнення кримчан

Активісти щомісяця приходять до будівлі посольства, але поки що без результату.

Фото: Lb.ua

Під посольством Росії в Києві 25 січня в рамках інформаційної кампанії "FIND & FREE" відбулася акція "Хто проливає світло на розслідування випадків насильницьких зникнень".

Видання "Крим.Реалії" зазначає, це вже 31-ша щомісячна акція, на якій активісти громадської ініціативи "КримSOS" вимагають від Росії розслідувати справи зниклих в анексованому Криму.  

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки викрадення людей, переважно з числа кримських татар. При цьому в кримському управлінні Слідкому Росії стверджують, що "масових зникнень кримських татар на півострові немає".

За підрахунками активістів, з моменту анексії Криму Росією пропали 44 кримчан, 16 - досі вважаються зниклими безвісти, 6 - були знайдені мертвими, ще двоє - перебувають у місцях позбавлення волі. 

Фото: Lb.ua

За даними Меджлісу кримськотатарського народу, тільки 2018 року шість осіб стали жертвами окупаційного режиму в Криму. Відповідно до міжнародного права повну відповідальність за те, що відбувається на окупованих територіях несе країна-окупант. У випадку з Кримом це Росія. 

Фото: Lb.ua

Фото: Lb.ua

Мама Тимура Шаймарданова Лариса
Фото: Lb.ua
Мама Тимура Шаймарданова Лариса
     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram