ГоловнаПолітика

Порошенко в ООН закликав вплинути на РФ для дотримання прав людини в Криму

Президент нагадав про незаконно засуджених Росією політв'язнів Олега Сенцова і Володимира Балуха.

Порошенко в ООН закликав вплинути на РФ для дотримання прав людини в Криму
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко з трибуни Генеральної Асамблеї ООН закликав держави-члени органу вплинути на Росію, щоб вона обов'язково дотримувалася прав людини на території анексованого Криму.

"Я закликаю країни-члени ООН докласти більше зусиль для того, щоб досягти поваги до прав людини в тимчасово окупованому Криму шляхом прийняття відповідної резолюції Генеральної Асамблеї ООН", - заявив Порошенко.

Він також додав, що Україна наполягає на поверненні питань дотримання прав людини в компетенцію Ради безпеки ООН, повідомляє Громадське.

"Їм (Росії - ред.) байдужі страждання, їм байдуже право. Мир і стабільність неможливі без забезпечення прав людини", - сказав президент Порошенко.

З трибуни Генасамблеї Порошенко нагадав про незаконно засуджених Росією політв'язнів Олега Сенцова і Володимира Балуха, які голодують понад 130 днів.

"Я глибоко ціную підтримку і єдність у всьому світі в спробі звільнити їх. На жаль, Кремль залишається байдужим до звернень міжнародного співтовариства і багатьох представників російської інтелігенції", - додав голова держави.

У грудні 2017 Генасамблея ООН прийняла резолюцію щодо Криму. У документі засуджується порушення, обмеження прав людини, дискримінаційні заходи і практика щодо жителів тимчасово окупованого Криму, в тому числі кримських татар, а також українців і осіб, що належать до інших етнічних і релігійних груп, з боку російських окупаційних властей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram