ГоловнаПолітика

МінВОТ показало розташування російських С-400 у Криму

Три дивізіони розміщені біля Севастополя, Феодосії та Євпаторії.

Російська окупаційна влада в Криму станом на кінець вересня 2018 року розмістила зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 біля Севастополя, Феодосії та Євпаторії.

Про це йдеться на сайті українського Міністерства тимчасово окупованих територій.

ЗРК оснащуються ракетами двох типів - 48Н6 і 40Н6. Дальність ураження перших - 250 км, других - 400 км. Ракети можуть вражати цілі на висоті до 60 км.

МінВОТ зазначає, що в радіусі ураження цих комплексів є всі повітряні судна - як цивільні, так і військові - над акваторією Чорного і Азовського морів. Потенційно ракети можуть долетіти до Молдови, Румунії та Туреччини.

Нагадаємо, С-400 - російська зенітно-ракетна система великої і середньої дальності. Система здатна на дальності до 400 кілометрів вражати аеродинамічні цілі, а також балістичні цілі на дальності до 60 кілометрів. Максимальна швидкість цілі, яку може перехопити система, - 4,8 кілометра у секунду.

Перший дивізіон системи протиповітряної оборони С-400 "Тріумф" надійшов на озброєння гвардійського зенітного ракетного Севастопольсько-Феодосійського полку в 2016 році. На початку 2017 він заступив на бойове чергування в районі Феодосії.

Другий розгорнули в січні 2018 року поблизу Севастополя.

Третій дивізіон зенітних систем С-400 заступив на бойове чергування в вересні 2018 року поблизу Євпаторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram