ГоловнаПолітика

Заступника начальника Служби автодоріг у Київській області підозрюють у недбалості, що призвела до 4 млн гривень збитку

Обшуки тривають у Службах автодоріг в 15 областях України.

Заступника начальника Служби автодоріг у Київській області підозрюють у недбалості, що призвела до 4 млн гривень збитку
Фото: Александр Рудоманов

Прокуратура Києва оголосила першому заступнику начальника Служби автомобільних доріг у Київській області підозру в халатності, що призвела до мільйонних збитків.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

Під час слідства встановлено, що чиновник провів фінансово незабезпечені тендери на виконання будівельних робіт, а також підписав акти про їх виконання, свідомо знаючи про неможливість їх оплатити через відсутність коштів на рахунках Служби.

"Завдяки штучно створеній заборгованості підрядні організації надалі через суд стягнули зі Служби автомобільних доріг інфляційні втрати та 3% річних на суму понад 4 млн гривень, завдавши збитків державному бюджету на вказану суму", - йдеться в повідомленні.

Зараз заступнику начальника оголошено підозру за ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Крім того, в рамках розслідування аналогічні факти списання державних коштів були виявлені в ще 15 областях. За попередніми даними, сума збитків, завданих державі, становить понад 224 млн гривень.

У цей час тривають санкціоновані обшуки в службах автомобільних доріг Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.

Нагадаємо, керівника автодору в Дніпропетровській області підозрюють у присвоєнні більш ніж 1 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram