ГоловнаПолітика

Головного екоінспектора Азовського моря відсторонено від посади

Проти нього порушено дисциплінарну справу і відкрито службове розслідування.

Головного екоінспектора Азовського моря відсторонено від посади

Керівник Державної екологічної інспекції Азовського моря з 25 вересня відсторонений від посади, повідомляє прес-служба Маріупольської міської ради.

Зазначається, що напередодні екологічну ситуацію в Маріуполі і діяльність Державної морської екологічної інспекції приїжджав обговорити виконувач обов'язків голови Держекоінспекції України Ігор Яковлєв. Маріуполь він відвідав за дорученням міністра, щоб об'єктивно розібратися в екологічній ситуації міста, а також у діяльності Державної екологічної інспекції Азовського моря.

"Ми хочемо протягом двох тижнів розібратися в ситуації. Всі заходи проводила Державна екологічна інспекція Азовського моря і працівники щодо звернень громадян та громадських організацій, які повноваження вона використовувала, а які ні", - заявив Яковлєв.

Також виконувач обов'язків голови Держекоінспекції запропонував активістам Маріуполя стати громадськими інспекторами, які матимуть відповідні повноваження.

Повідомляється, що раніше на колегії було ухвалено рішення про проведення перевірки роботи Державної екологічної інспекції Азовського моря. Створено комісію, яка зараз працює в Маріуполі. Вона протягом 10-12 днів вивчатиме стан справ інспекції. Порушено дисциплінарну справу, відкрито службове розслідування стосовно керівника інспекції. З понеділка він відсторонений від посади.

Як повідомлялося, 13 вересня під час засідання колегії Держекоінспекції було розглянуто питання про ситуацію в Маріуполі. Підставою для перевірки стали скарги жителів на екологічну ситуацію в місті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram