ГоловнаПолітика

"Після окупації Криму, мішенню Кремля є окупація Азовського моря", - Порошенко

Президент на Генасамблеї ООН закликав до посилення санкцій проти РФ.

"Після окупації Криму, мішенню Кремля є окупація Азовського моря", - Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко на Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй закликав до посилення санкцій проти Росії за спроби "окупувати Азовське море".

Про це він сказав, виступаючи під час загальних дебатів Генасамблеї ООН в Нью-Йорку (США).

"Відсутність відповідного покарання призводить до того, що після Грузії настала черга України, після Литвиненка - Скрипалі, після Аллепо - Ідліб. Кремль не має наміру зупинятися на цьому. Після окупації Криму, його мішенню сьогодні є окупація Азовського моря", - заявив він.

Порошенко додав, що побудувавши "Кримський міст", Росія почала систематично порушувати свободу міжнародної навігації через Керченську протоку як для українських, так і для іноземних суден.

"Такі грубі порушення повинні бути припинені як незаконні, в тому числі в рамках Конвенції ООН з морського права. Вони повинні отримати рішучу відповідь, включаючи посилення санкційної політики та інші цілеспрямовані заходи", - сказав він.

Порошенко також наголосив, що Росія створює екологічні катастрофи не тільки в анексованому нею Криму, але і на Донбасі.

Раніше Порошенко передав генсеку ООН ноту про припинення Великого договору з Росією. Сторони обговорили розвиток подій на Донбасі і перспективи подальшого залучення ООН до врегулювання ситуації, зокрема шляхом розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН в окупованому Донбасі. Окрему увагу було акцентовано на агресивні дії російської сторони в районі Азовського моря і Керченської протоки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram