ГоловнаПолітика

Порошенко підтримує громадську ініціативу "Мовчання вбиває"

Голова держави вже зажадав звіту від Генпрокуратури та Нацполіції.

Порошенко підтримує громадську ініціативу "Мовчання вбиває"

Президент України Петро Порошенко поділяє стурбованість учасників акції "Мовчання вбиває" численними нападами на активістів. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

"Ще в понеділок він подзвонив головному лікарю міської клінічної лікарні Одеси, щоб поцікавитися станом здоров'я громадського активіста Олега Михайлика. Діючи в межах своїх конституційних повноважень, голова держави заслухав інформацію генерального прокурора Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і поставив їм вимоги про розслідування замахів на громадян з активною життєвою позицією", - сказано в повідомленні.

В АП зазначили, що Порошенко не задоволений загальною криміногенною ситуацією в країні, і вимагає від керівників силових відомств, щоб на координаційній нараді з питань боротьби зі злочинністю було розглянуто це питання і надано відповідний звіт.

Нагадаємо, сьогодні ввечері і вночі відразу в декількох містах України пройде акція "Мовчання вбиває". Організатори мають намір пікетувати місцеві органи влади з вимогою розслідувати напади на активістів, встановити замовників нападів і забезпечити належний правопорядок щодо громадської діяльності.

Організатори акції "Мовчання вбиває" анонсують, що пікетування і протест в інших формах 27 вересня відбудуться в Києві, Львові, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі, Тернополі, Чернігові, Вінниці, Ужгороді, Кропивницькому, Сєвєродонецьку та Івано-Франківську. Серед головних вимог мітингувальників - відставка керівництва Національної поліції і прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram