ГоловнаПолітика

НАТО не потрібно дозволу РФ на вступ України в Альянс, - Столтенберг

"Це Україні вирішувати свій шлях: чи хоче вона вступати в НАТО чи ні".

НАТО не потрібно дозволу РФ на вступ України в Альянс, - Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловився за право України самій вирішувати питання про курс на вступ в НАТО, повідомляє DW.

На полях Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку ввечері у вівторок, 25 вересня, Єнс Столтенберг наголосив, що НАТО не вимагає дозволу Росії на те, щоб Київ приєднався до Альянсу, повідомляє агентство AP.

Генсек НАТО також висловив стурбованість щодо військового втручання Росії в Україні і Грузії.

"Це Україні вирішувати свій шлях: чи хоче вона вступати в НАТО чи ні", - заявив генсек НАТО.

"Зрештою це 29 союзників і Україна будуть вирішувати, чи готова Україна, чи відповідає вона стандартам вступу в НАТО", - додав Столтенберг перед зустріччю з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

22 вересня президент України Петро Порошенко в інтерв'ю німецькому виданню Rheinische Post зазначив, що членство в НАТО і ЄС є політичною метою України. "Зараз ми витрачаємо 6 відсотків нашого ВВП на оборону. І, я думаю, за рахунок нашого протистояння російській агресії на східному фланзі НАТО ми вже сьогодні граємо важливу роль", - зазначив український президент.

3 вересня Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції щодо прагнення України інтегруватися в НАТО і Європейський Союз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram