ГоловнаПолітика

НАБУ затримало трьох осіб у справі про закупівлю рюкзаків

Слідчі дії тривають.

НАБУ затримало трьох осіб у справі про закупівлю рюкзаків
Образец рюкзаков, закупка которых стала причиной возбуждения дела
Фото: mvs.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали трьох осіб у рамках проведених обшуків у справі про закупівлю рюкзаків для МВС. Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Зокрема, йдеться про "колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендера з постачання рюкзаків і ще одну приватну особу", - повідомили в прес-службі.

"За версією слідства, 2015 року зазначені особи причетні до закупівлі коштом Міністерства внутрішніх справ України рюкзаків за ціною, що суттєво вища від середньоринкової. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно і до того ж не відповідав вимогам, встановленим МВС України, унаслідок чого державі було завдано збитків у розмірі понад 14 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Розслідування НАБУ проводить з 2016 року. На цей момент, за словами прес-служби, тривають невідкладні слідчі дії. Встановлюється коло причетних осіб.

"Осіб затримано згідно зі ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їх про підозру. Правопорушення кваліфіковано за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»)", - сказали в НАБУ.

Нагадаємо, раніше в МВС підтвердили проведення обшуків у екс-заступника голови МВС Сергія Чеботаря і сина Арсена Авакова Олександра, однак вважають їх політично мотивованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram