ГоловнаПолітика

Україна і Саудівська Аравія підписали низку документів про співпрацю

Україна і Саудівська Аравія підписали низку документів про співпрацю
Фото: president.gov.ua

Протягом офіційного візиту президента Петра Порошенка у Королівство Саудівська Аравія було підписано низку документів про співпрацю у сфері підготовки дипломатичних кадрів, в галузі інвестиційної співпраці в сільському господарстві, а також про співпрацю в інформаційній сфері.

Про це повідомляють на сайті президента.

Після завершення зустрічі Порошенка з Королем Салманом бін Абдулазізом Аль Саудом було підписано Програму співробітництва між Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ і Інститутом принца Сауда Аль-Фейсала з дипломатичними досліджень Міністерства закордонних справ Королівства Саудівська Аравія.

Програма передбачає встановлення і розвиток співпраці в підготовці дипломатичних кадрів, розробці сучасних методів підготовки фахівців у галузі зовнішньої політики, міжнародних відносин, міжнародного права, зовнішньоекономічних зв'язків, політології та інших галузях.

Також сторони підписали Меморандум між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Саудівська Аравія про інвестиційну співпрацю у сфері сільського господарства.

Крім того, було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва та обміну новинами між Саудівським пресовим агентством і Українським національним інформаційним агентством "Укрінформ".

"Підписання документа забезпечить дотримання спільних інтересів і налагодження співпраці між двома агентствами в інформаційній сфері з метою обміну власної інформації, що є у відкритому доступі в мережі Інтернет, з подальшим правом її використання у своїх інформаційних продуктах", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, після поїздки в Саудівську Аравію Порошенко 1-2 листопада здійснить робочий візит до Об'єднаних Арабських Еміратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram