ГоловнаПолітика

Каськіва відпустили

Колишній голова Держінвестпроекту відшкодував збитки державі.

Каськіва відпустили
Фото: facebook.com/LutsenkoYuri

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому голові Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Владиславу Каськіву.

Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, захист Каськіва надав суду довідку про повне відшкодування останнім завданих державі збитків.

"З огляду на цей факт, а також наявність п'яти неповнолітніх дітей, Печерський районний суд ухвалив рішення «застосувати щодо підозрюваного В. Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у межах 2-місячного терміну досудового розслідування. Обрати підозрюваному Каськіву альтернативний захід у вигляді застави»", - написала Сарган у фейсбуці.

Суми застави вона не уточнила, але додала, що суд зобов'язав внести заставу протягом п'яти днів, а в разі невиконання зобов'язання Каськіва повторно затримають і заарештують.

Видання "Страна.ua" пише, що Каськіва звільнили просто в залі суду під заставу 160 тисяч гривень.

Нагадаємо, вночі 1 листопада Владислава Каськіва екстрадували з Панами в Україну, повідомив генпрокурор Юрій Луценко. За неофіційними даними, Каськів погодився на добровільну екстрадицію і сам прилетів в Україну.

Каськіва підозрюють у заволодінні 2012 року у змові з іншими особами коштами державного бюджету України на суму близько 7,5 млн грн.

18 серпня Каськіва затримали на кордоні Коста-Рики, куди він хотів виїхати з Панами. Україна звернулася до влади Панами про його видачу. Каськів з 23 грудня 2010 року по 15 березня 2014 року був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень.

Каськіву оголосили підозру за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг.

У 2004 році Каськів керував координаційним центром громадянської кампанії "ПОРА", яка взяла активну участь у Помаранчевій революції. Пізніше "ПОРА" стала політичною партією. Каськів отримав пам'ятний знак "Видатному учаснику Помаранчевої революції" і близько року був позаштатним радником президента Віктора Ющенка.

На дострокових парламентських виборах 2007 року Каськів отримав мандат нардепа за списком блоку "Наша Україна - Народна самооборона". У 2009-2010 роках працював радником прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з питань іноземних інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram