ГоловнаПолітика

САП поки не подала в суд клопотання у справі про рюкзаки МВС

Коли і де розглядатимуть обрання запобіжних заходів, невідомо.

САП поки не подала в суд клопотання у справі про рюкзаки МВС
Фото: стопкадр

Спеціальна антикорупційна прокуратура ще не подала до Солом'янського районного суду Києва клопотання про обрання запобіжного заходу затриманим напередодні екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергію Чеботарю, сину голови МВС Арсена Авакова Олександру і ще одному фігуранту справи про закупівлю МВС рюкзаків наприкінці 2014-го і початку 2015 року.

На 09:45 середи на сайті Солом'янського райсуду Києва відсутня інформація про отримання канцелярією суду відповідних клопотань і, як наслідок, досі не відомо, в якій із будівель цього суду їх розглядатимуть.

Нагадаємо, двом особам, затриманим 31 жовтня в рамках розслідування так званої "справи рюкзаків", повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Йдеться про колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря і сина голови МВС Арсена Авакова Олександра. Ще одну людину, також затриману в цей день у рамках розслідування кримінального провадження, доставляють з Харкова до Києва для вручення підозри.

Очікувалося, що того ж дня САП подасть у суд клопотання про обрання затриманим запобіжного заходу, проте прес-секретар Солом'янського суду Яна Квітченко у вівторок увечері повідомила, що суд у вівторок не розглядатиме клопотання, оскільки вони не надійшли до канцелярії впродовж робочого дня.

Пізніше джерело агентства "Інтерфакс-Україна" повідомило, що двоє з трьох підозрюваних у "справі про рюкзаки", яким повідомили про підозру в розтраті 14 млн грн, проведуть ніч в ізоляторі тимчасового утримання (ІТТ) у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram