ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив, що його можуть викрасти й таємно відправити до Грузії

"Повна нісенітниця, що мене можуть заарештувати в Києві з дня на день. У них на це немає ні сили й ні виконавців".

Саакашвілі заявив, що його можуть викрасти й таємно відправити до Грузії
Фото: Cергей Нужненко

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі упевнений, що чинна українська влада не вживатиме реальних кроків з його затримання й екстрадиції на батьківщину, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Повна нісенітниця, що мене можуть заарештувати в Києві з дня на день. У них на це немає ні сили й ні виконавців. Сьогодні в Україні йде активний процес обвалення економіки й чинної влади, як це відбувалося в свій час в Грузії при Шеварднадзе", - заявив Саакашвілі у вівторок в ефірі грузинської телекомпанії "Руставі 2" з Києва.

Екс-президент Грузії не виключив можливості свого викрадення й таємної відправки в Тбілісі.

"Звичайними правовими процедурами вони не зможуть мене передати в Грузію, так в цьому випадку необхідно мене затримати й кілька тижнів протримати в ув'язненні. Єдиний вихід в них, десь викрасти мене, заштовхати в літак й відправити в Тбілісі, але за цим настане повалення народом уряду України, а також прискорення процесу вигнання з Грузії олігарха Іванішвілі", - сказав він.

Крім того, колишній президент Грузії заявив, що, якщо він виявиться в ув'язненні в Грузії, він не має наміру спокійно сидіти в камері.

"Я буду активно боротися в ув'язненні, якщо це, звичайно, відбудеться. Я звернуся не тільки до членів та прихильників нашої партії "Єдиний національний рух", а й до грузинського суспільства, в якого в мене є велика підтримка. Є в мене підтримка й в грузинських держструктурах, в тому числі й в правоохоронних органах", - сказав Саакашвілі.

Він наголосив, що відмінно знає, як діяти при розвитку будь-якого сценарію.

Напередодні повідомлялося, що Грузія очікує від України дій щодо екстрадиції Саакашвілі. За словами заступника головного прокурора Георгія Гогадзе, якби не було відповідних підстав в прокуратури Грузії вимагати екстрадиції Саакашвілі, то запит українській стороні не відправляли б.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram