ГоловнаПолітика

Геращенко підготував "закон імені Окуєвої" про створення Нацслужби захисту свідків

На думку нардепа, службу потрібно створити до кінця року.

Геращенко підготував "закон імені Окуєвої" про створення Нацслужби захисту свідків
Антон Геращенко
Фото: Александр Ратушняк

Нардеп Антон Геращенко розробив законопроект про створення Національної служби щодо державного захисту учасників кримінального провадження. Він вважає за потрібне появу такого органу в зв'язку з вбивством Аміни Окуєвої.

"Аміна загинула ще й тому, що Україна досі дуже слабка держава, яка не в змозі забезпечити захист своїх громадян в тій мірі, в якій слід було б. Пам'яттю Аміни Окуєвої буде також те, що Верховна Рада повинна ще в цьому році прийняти Закон про створення Національної служби щодо державного захисту учасників кримінального провадження, який розроблено групою експертів під моїм керівництвом", - написав Геращенко в фейсбуці.

За його словами, на сьогодні захистом займаються розрізнені підрозділи поліції, СБУ.

"Це ніколи не було пріоритетом в їх роботі. І це страшна правда, за яку заплачено кров'ю Аміни ... Закон про захист свідків, який буде презентовано в листопаді, буде носити ім'я Аміни Окуєвої", - додав депутат.

На його думку, захистом свідків повинна займатися єдина структура, яка в першу чергу буде використовувати переселення і заміну документів.

Нагадаємо, в понеділок, 30 жовтня, близько 20:00 невідомі особи з кущів на автодорозі поблизу залізничної станції Глеваха Васильківського району обстріляли автомобіль, в якому їхали Аміна Окуєва і її чоловік Адам Осмаєв. Жінка отримала смертельні поранення в голову, а чоловіка поранено в ногу.

Аміна Окуєва, уродженка Одеси, яка воювала на Донбасі проти підтримуваних Росією бойовиків. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, яким командує її чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram