ГоловнаПолітика

В Одеській області затримали суддю за сприяння "ДНР"

Служитель Феміди підробляв рішення ліквідованого суду в Донецьку про перереєстрацію квартир.

В Одеській області затримали суддю за сприяння "ДНР"
Фото: trud-ost.ru

Служба безпеки України у вівторок затримала суддю одного з міських районних судів Одеської області, а також її спільника.

"Слідством встановлено, що учасники організованої групи, до складу якої входили суддя, учасники терористичної організації "ДНР" та інші особи, впродовж 2015-2016 років підробляли рішення Кіровського районного суду Донецька від імені колишніх суддів цього суду про нібито зміну в 2013-2014 роках власників квартир на тимчасово окупованій території Донецької області", - повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Підроблені рішення суду надавали реєстраторам, які переоформляли об'єкти нерухомості на підставних осіб, після чого ними розпоряджалися члени "ДНР".

На окупованій території Донецької області злочинній групі допомагав "заступник міністра внутрішніх справ ДНР".

Слідство отримало докази протиправного заволодіння трьома квартирами в Донецьку і Торезі Донецької області. Досліджуються обставини підготовки і протиправного відчуження ще не менш ніж семи об'єктів нерухомості.

За результатами проведення обшуку за місцем проживання судді, крім іншого, вилучили гербову печатку і штамп ліквідованого Кіровського районного суду Донецька, чернетки, технічні паспорти на квартири, свідоцтва про смерть осіб, видані "ДНР", і інші документи і предмети, які використовувалися для підробки рішень суду.

Готують повідомлення про підозру та подання до Вищої ради правосуддя про надання згоди на утримання судді під вартою, клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Справу розслідують за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ч. 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram