ГоловнаПолітика

Україна запустить міжнародну платформу з деокупації Криму, - Клімкін

Міжнародну спільноту інформуватимуть про порушення прав людини в окупованому Криму.

Україна запустить міжнародну платформу з деокупації Криму, - Клімкін
Фото: 24tv.ua

В Україні буде створено міжнародну платформу з деокупації Криму та проведення інформаційної кампанії, яка повинна донести до міжнародної громадськості ситуацію з порушенням прав людини на окупованому Росією півострові. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише "Інтерфакс-Україна".

"Наша мета - створити... платформу з деокупації. Постійний формат, у який входили б не тільки країни і ключові міжнародні організації, а й усі, хто може нам допомогти", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

При цьому міністр зазначив, що підготовка до голосування за український проект резолюції Генасамблеї ООН щодо ситуації з правами людини в окупованих Росією Криму та Севастополі допомагає консолідувати друзів і партнерів України в питанні деокупації півострова.

Окрім того, Клімкін також повідомив, що Україна починає інформаційну кампанію про порушення прав людини в окупованому Росією Криму.

Нагадаємо, заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв влітку 2017 року заявляв, що Україна виступить із певними ініціативами в рамках ООН, зокрема стосовно Криму і його деокупації. Але не уточнив - якими саме.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram