ГоловнаПолітика

Siemens не зміг домогтися арешту турбін, відправлених у Крим, оминаючи санкції

Апеляцію німецького концерну відхилили.

Siemens не зміг домогтися арешту турбін, відправлених у Крим, оминаючи санкції
Турбины Siemens в Севастополе
Фото: investigator.org.ua

Дев'ятий арбітражний апеляційний суд РФ відмовив Siemens в арешті турбін, які, оминаючи санкції, перевезли в окупований Росією Крим.

Про це повідомило агентство ТАСС.

Siemens просив накласти арешт на чотири газотурбінні установки SGT5-2000E і заборонити російському ТОВ "Технопромекспорт" або іншим особам транспортувати, здійснювати монтаж, експлуатувати, модифікувати, розбирати чи іншим чином використовувати турбіни.

Крім того, Siemens просив заборонити "Технопромекспорт" здійснювати операції, спрямовані на відчуження або можливе відчуження, а також на будь-яке обтяження турбін.

20 серпня Арбітражний суд Москви відмовився арештувати турбіни, компанія подала апеляційну скаргу.

Нагадаємо, на початку липня 2017 року стало відомо, що Росія, порушивши режим санкцій, переправила у Крим газові турбіни німецького концерну Siemens, які, за контрактом, призначалися для електростанції в Краснодарському краї РФ. Незабаром Siemens подав до суду на АТ "Технопромекспорт" і ТОВ "Технопромекспорт", які відповідали за постачання турбін, а також проти петербурзького СП Siemens і "Силових машин" ТОВ "Сіменс Технології газових турбін", яке виготовило турбіни.

Крім того, наприкінці липня Siemens розірвав ліцензійну угоду з російськими компаніями на постачання обладнання для електростанцій і тимчасово припинив постачання обладнання для електростанцій за чинними контрактами з держзамовниками з Росії.

У серпні Європейський Союз ввів санкції проти компаній ВАТ "Зовнішньоекономічне об'єднання "Технопромекспорт", ТОВ "Зовнішньоекономічне об'єднання "Технопромекспорт" і ЗАТ "Інтеравтоматика" (встановлювало турбіни).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram