ГоловнаПолітика

Україна закликала ООН підтримати резолюцію про права людини в Криму

Її проект буде передано в Третій комітет ООН у найближчі дні.

Україна закликала ООН підтримати резолюцію про права людини в Криму
Фото: пресс-служба президента

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час заходу,  що присвячено ситуації з правами людини в анексованому Росією Криму, який відбувся в офісі Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку (США), закликала ООН підтримати резолюцію про права людини в Криму.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єра.

Згідно з повідомленням, в найближчі дні Україна надасть резолюцію "Положення про права людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" для розгляду в Третій комітет ООН.

"Ми просимо підтримати цей документ. Ми закликаємо міжнародне співтовариство послідовно реагувати на цинічні порушення прав людини в Криму і посилити політичний та дипломатичний тиск на Кремль з метою забезпечення повернення держави-агресора до поваги положень міжнародного права", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр-міністр висловила надію, що захід дасть можливість отримати додаткових прихильників цієї резолюції і зазначила, що голосування за її прийняття очікується в період між серединою і кінцем листопада.

Нагадаємо, у вересні Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй (УВКПЛ ООН) випустило доповідь, у якій йдеться, що з 2014 року, коли Крим окупувала Росія, там сильно погіршилася ситуація в сфері прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram