ГоловнаСвіт

В ООН назвали Асада відповідальним за хімічну атаку в сирійському Ідлібі

Постпред США при ООН вважає, що країни, які виступають проти розслідування хіматак, "не кращі за диктаторів або терористів".

В ООН назвали Асада відповідальним за хімічну атаку в сирійському Ідлібі
Башар Асад
Фото: EPA/UPG

Експерти ООН дійшли висновку, що за хімічною атакою в Хан-Шейхуні в провінції Ідліб, що сталася в квітні, стояв уряд Сирії на чолі з президентом Башаром Асадом.

Про це повідомляє CBS News з посиланням на дані нового звіту Спільного механізму розслідування ОЗХЗ-ООН.

"Група експертів переконана, що відповідальність за використання зарину в Хан-Шейхуні 4 квітня 2017 року несе Сирійська Арабська Республіка", - йдеться в доповіді.

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі, коментуючи ці дані, заявила, що новий звіт підтверджує інформацію, яка "давно відома". "Рада Безпеки повинна виступити з чітким посланням про те, що використання хімічної зброї неприпустиме, і повністю підтримати незалежне розслідування. Країни, які цього не роблять, - не кращі за диктаторів або терористів, які використовують цю жахливу зброю", - сказала Хейлі.

24 жовтня Росія заблокувала в Радбезі ООН проект резолюції про продовження терміну розслідування хіматаки в Хан-Шейхуні на рік. Резолюцію підготували США. Її підтримали 11 членів ради, включаючи Великобританію і Францію. Китай утримався від голосування. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram