ГоловнаСвіт

США розширили санкції проти КНДР

КНДР очолює "жорстокий режим", який цілеспрямовано полює на всіх інакодумців.

США розширили санкції проти КНДР
Фото: investigator.org.ua

США ввели новий пакет санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які сприяють продовженню практики грубих порушень прав людини в Північній Кореї.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського Мінфіну, передає Укрінформ.

"Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США ввів санкції проти семи фізичних осіб і трьох суб'єктів північнокорейського режиму у відповідь на продовження серйозних порушень прав людини", - наголошується в документі.

Водночас наголошується, що КНДР очолює "жорстокий режим", який цілеспрямовано полює на всіх інакодумців.

"Ми особливо стурбовані діяльністю північнокорейських військових, які виконують функції таємної поліції, караючи всі форми інакомислення. Крім того, військові діють за межами Північної Кореї, полюючи на шукачів притулку, жорстоко затримують їх і силоміць повертають у Північну Корею", - наголосив з цього приводу міністр фінансів США Стівен Мнучин.

Санкції США спрямовані як проти високопоставлених чиновників уряду, Робочої партії та армії Північної Кореї, так і проти фінансових посередників, які "намагаються зберегти "на плаву" режим іноземною валютою, заробленою угодами з примусовою працею".

Санкції блокують майно і фінансові рахунки фізичних і юридичних осіб та забороняють кому-небудь у Сполучених Штатах мати справи з тими, хто вказаний в списках.

Нагадаємо, 11 вересня РБ ООН одноголосно схвалила нові санкції проти КНДР. Документ передбачає повну заборону на ввезення з КНДР текстильної продукції, а також обмежує продаж Пхеньяну нафтопродуктів двома мільйонами барелів на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram