ГоловнаСвіт

НАТО планує обговорити з РФ питання реальної чисельності військових на навчаннях "Захід-2017"

Цього року відбудеться третя з 2014 року зустріч НАТО-Росія.

НАТО планує обговорити з РФ питання реальної чисельності військових на навчаннях "Захід-2017"
Фото: www.km.ru

Питання реальної чисельності особового складу російської армії, залученого до недавніх навчань "Захід-2017" у Білорусі, буде порушено під час наступної зустрічі НАТО-Росія.

Про це повідомляє німецьке видання Welt з посиланням на свої джерела в штаб-квартирі Альянсу.

"Ми дуже чітко скажемо, що ми думаємо про таку поведінку", - цитує газета дипломата.

Зазначають, що Альянс має серйозні підстави вважати, що в навчаннях узяли участь аж ніяк не 12,7 тис. солдатів, а "кілька десятків тисяч". Доказом є, зокрема, і знімки із супутників.

Якщо в маневрах беруть участь менш ніж 13 тис. людей, то країна, яка проводить їх, має право не запрошувати спостерігачів ОБСЄ й інших структур. Що й було зроблено.

Після паузи в діалозі НАТО-Росія у зв'язку з анексією Криму і агресією Росії на сході України сторони зустрінуться цього року втретє. Вони також обговорять ситуацію з безпекою в Афганістані, українське питання, кроки для зниження ймовірності інцидентів між збройними силами сторін у Східній Європі.

Нагадаємо, що російсько-білоруські навчання "Захід-2017" пройшли 14-20 вересня. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Росія на навчаннях "Захід-2017" відпрацювала застосування тактичної ядерної зброї проти членів НАТО і України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram