ГоловнаСвіт
Спецтема
Китай

"Чорна п'ятниця", за прогнозами маркетологів, поб'є новий рекорд закупів у Китаї

У минулому за день через платформу Alibaba користувачами було витрачено 18 млрд доларів.

"Чорна п'ятниця", за прогнозами маркетологів, поб'є новий рекорд закупів у Китаї
Фото: Надано Володимиром Карплюком

Компанія з маркетингових досліджень Nilson і Дослідницький інститут Alibaba опублікували спільну доповідь, згідно з якою кількість покупок у "Чорну п'ятницю" цього року поб'є новий світовий рекорд. Про це пише китайське видання "Женьмінь жибао".

Торік на платформі Alibaba користувачами з 235 країн за день було зроблено покупок на 18,3 млрд доларів США (120,7 млрд юанів). Цього року, згідно з прогнозами, кількість тільки замовлень становитиме 1 млрд, що стане новим рекордом.

"Китай відрізняється новою моделлю бізнесу, передовим ланцюжком постачання, логістичним планом і безпечним та зручним способом платежу. Усе це є внеском Китаю у світове бізнес-середовище", - пише видання.

За наявними даними, з 2012 по 2016 рік кількість онлайн-покупців у Китаї з 242 млн збільшилася до 467 млн. Обсяг електронної торгівлі - з 8,1 трлн юанів (1,2 трлн доларів США) до 26,1 трлн юанів (4 трлн доларів США), а щорічне зростання склало 34%.

Водночас Китай прагне розширювати міжнародне співробітництво у сфері електронної комерції і створити механізми в рамках АТЕС, ШОС, БРІКС, G20. Китай також підписав двосторонні документи про співпрацю у сфері електронної комерції з іншими 6 країнами: Францією, Новою Зеландією, В'єтнамом та ін.

Нагадаємо, традиційно чорна п'ятниця проходить 11 листопада. Цього року цей день припадає на суботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram