ГоловнаСвіт

Путін закликав підвищити безпеку російського сегмента інтернету

Російський лідер підкреслив, що "мова не може йти про обмеження доступу законослухняних громадян до ресурсів глобальної мережі".

Путін закликав підвищити безпеку російського сегмента інтернету
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив про необхідність підвищити безпеку інфраструктури російського сегмента інтернету без створення бар'єрів для законослухняних громадян.

Про це повідомляє ТАСС.

"Слід підвищити безпеку і стійкість роботи інфраструктури російського сегмента інтернету", - сказав голова держави, підкресливши, що "мова не може йти про обмеження доступу законослухняних громадян до ресурсів глобальної мережі, якісь тотальні бар'єри і фільтри". За його словами, потрібно "суворо дотримуватися і поважати конституційне право на отримання і поширення інформації".

"Як і в інших демократичних країнах, ми повинні боротися з тими, хто використовує інформаційний простір для пропаганди радикальних ідей, виправдання тероризму, екстремізму, рішуче припиняти спроби розміщення матеріалів, що загрожують безпеці нашої держави, суспільства в цілому і окремих громадян", - підкреслив президент .

Він зазначив, що правоохоронні органи почали частіше виявляти і припиняти в інтернеті діяльність вербувальників терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). За його словами, "також жорстко" потрібно діяти щодо інших осіб, які використовують інтернет для злочинної діяльності.

Путін звернув увагу на зростання загроз в інформаційному просторі, наслідки від яких мають глобальний масштаб. Як приклад він навів вірус WannaCry. Президент підкреслив, що питання кібербезпеки мають для країни стратегічне значення як фактор забезпечення суверенітету, обороноздатності та безпеки держави.

Нагадаємо, раніше Асоціація європейського бізнесу висловила стурбованість російським законом про заборону VPN.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram