ГоловнаСвіт

Постпреда США в ООН терміново евакуювали з табору для біженців у Південному Судані

Служба охорони ООН застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати натовп протестувальників.

Постпреда США в ООН терміново евакуювали з табору для біженців у Південному Судані
Никки Хейли
Фото: EPA/UPG

Представника США при ООН Ніккі Хейлі терміново евакуювали з табору для переміщених осіб у Південному Судані через агресивно налаштований натовп.

Про це повідомило американське видання Politico

"Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі в середу була евакуйована з табору ООН для переміщених осіб у Південному Судані через акцію протесту, яку влаштували проти президента Салви Киїра", - йдеться в повідомленні.

Незабаром після того, як Хейлі вивезли з табору, служба охорони ООН застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати натовп, який налічував близько сотні жителів. Однак протестувальникам вдалося розграбувати і розгромити офіс благодійної установи.

Ніккі Хейлі перед цим провела зустріч із президентом Киїром, щоб обговорити тривалу громадянську війну в Південному Судані. Пізніше Хейлі виступила в ефірі радіостанції "Радіо Мірая", зазначивши, що висловила попередження Киїру і недовіру з боку США нинішньому уряду Південного Судану. Вона наголосила, що американська сторона більше не чекатиме, поки керівництво цієї країни почне зміни.

В ООН підтвердили інцидент з Хейлі, зазначивши при цьому, що жителі табору "були засмучені, що вона не змогла зустрітися з ними". В американському посольстві не прокоментували ситуацію з постійним представником США при ООН.

Конфлікт у Південному Судані сягає корінням у грудень 2013 року, коли тут почалися сутички між представниками домінуючої народності дінка (до неї належить президент Салва Киїр) і племені нуер (віце-президент Рієка Машара). Війна забрала близько 10 тис. життів і зробила біженцями близько 2,2 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram