ГоловнаСвіт

Столтенберг заявив про ключові розбіжності НАТО з Росією

Конфлікт в Україні істотно впливає на безпеку і стабільність євроатлантичного регіону.

Столтенберг заявив про ключові розбіжності НАТО з Росією
Фото: пресс-служба президента Украины

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про ключові розбіжності Північноатлантичного Альянсу і Росії щодо питання України, а також про те, як вирішити кризу в Україні.

Про це він сказав, коментуючи для преси результати обговорень на засіданні Ради НАТО-Росія, яке відбулося 26 жовтня, передає Голос Америки.

"Ми обговорили питання України, Афганістану, питання прозорості і зниження ризиків. Діалог був нелегким", - зазначив він.

Столтенберг детально окреслив розбіжності, що існують між НАТО і Росією, спричинені агресією Росії в Україні.

"Цей конфлікт (в Україні) істотно впливає на безпеку і стабільність євроатлантичного регіону і залишається основною причиною нинішнього стану відносин Росії та НАТО", - заявив генсек НАТО.

Столтенберг зазначив важливість дотримання режиму припинення вогню.

"Ситуація залишається нестабільною, тривають порушення режиму припинення вогню. Важке озброєння досі перебуває поблизу лінії конфлікту", - заявив він.

За його словами, покращення ситуації з безпекою на сході України залишається пріоритетом для просування на шляху виконання Мінських угод.

Раніше повідомлялося, що члени Альянсу відзначили невідповідності між заявленими Росією масштабами проведення навчань "Захід-2017" і справжніми. Столтенберг підкреслив, що "сценарій навчань також відрізнявся і географічне охоплення було більшим".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram