ГоловнаСвіт

Куба назвала "акустичну атаку" на посольство США співом цикад

Слідчі знайшли комах біля резиденцій американських дипломатів.

Куба назвала "акустичну атаку" на посольство США співом цикад
Фото: bbc.com

Згідно з результатами розслідування, яке провели кубинські фахівці, шум, який американські дипломати назвали "акустичною атакою", міг бути "скрекотом цвіркунів або цикад".

Про це повідомляє РБК з посиланням на кубинську газету Granma.

Як повідомили виданню слідчі, вони порівняли надані записи шумів "акустичної атаки" і запис скрекоту цикади. "Ми також порівняли спектри всіх сигналів, що надаються з записаним спектром, і, очевидно, цей загальний шум дуже схожий на шум цикади", - розповіли кубинські фахівці газеті.

Вони додали, що подібні комахи, які живуть у прибережних районах, були ідентифіковані в районах, прилеглих до резиденцій американських дипломатів.

Укотре про "акустичні атаки" на американських дипломатів Держдепартамент США повідомив на початку жовтня. Цього разу вони були проведені не в диппредставництвах, а в готелях Nacional і Capri. Після цього американська влада наклала обмеження для своїх дипломатів на проживання в цих місцях.

Уперше про "акустичні атаки" на дипломатів США на Кубі стало відомо в серпні. Тоді, за даними Держдепартаменту, постраждали 22 американські диппрацівники. В американському дипвідомстві стверджують, що після "атак" у співробітників місії були зафіксовані порушення роботи нервової системи і низка супутніх недуг. В уряді Куби заявили, що американська сторона не надала жодних доказів "акустичної атаки". Обстежити та зафіксувати проблеми зі здоров'ям у американських дипломатів кубинським медикам не дозволили.

На початку жовтня США вислали 15 кубинських дипломатів. Це було зроблено у відповідь на "нездатність" влади Куби вжити заходів у зв'язку з "акустичними атаками" на співробітників американської місії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram