ГоловнаСвіт

Оприлюднено запис кубинської "акустичної атаки" на дипломатів США

Запис складається більш ніж з 20 різних частот.

Оприлюднено аудіозапис "акустичної атаки", від якої на Кубі постраждали американські дипломати.

Його виклало агентство Associated Press. На записі чутно високочастотні звуки, які, на думку авторів публікації, нагадують звучання цвіркунів. Втім, звуки мають різні відтінки і деякі з них навіть нагадують "дряпання нігтями по шкільній дошці".

Дипломати, які зазнали впливу невідомих звуків, підтвердили, що на записі чутно саме ті звуки, які вони чули на Кубі. Докладне вивчення запису показує, що він складається більш ніж з 20 різних частот, а сам звук генерується імпульсами різної довжини - від двох секунд до кількох хвилин.

Раніше Держдеп заявив про декілька випадків "акустичних атак" на американських дипломатів на Кубі, в результаті яких співробітники зіткнулися із запамороченням, проблемами зі слухом та іншими хворобливими симптомами. Дехто потребував медичної допомоги. За даними Держдепу, число постраждалих дипломатів від цих атак склало 22 людини.

Агентство АР зазначає, що джерело підозрілих звуків невідоме, записи були відправлені для аналізу в США.

Наявність цих записів не надто допомогла в розпізнаванні причини ураження організму, відзначає агентство. Незрозуміло, чи існує прямий зв'язок між цими звуками і захворюваннями дипломатів. Експерти з акустики і лікарі заявили агентству, що не знають про звуки, здатні завдати фізичної шкоди, якщо вони програються на нормальних рівнях гучності і за допомогою стандартного устаткування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram