ГоловнаСвіт

Інтерпол і "Лабораторія Касперського" підписали нову угоду про співпрацю

Міжнародну організацію кримінальної поліції не збентежили претензії США до "Касперського".

Інтерпол і "Лабораторія Касперського" підписали нову угоду про співпрацю
Фото: grantist.com

Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) та "Лабораторія Касперського" підписали нову угоду про співпрацю в сфері боротьби з кіберзлочинністю, повідомлять Русская служба Би-би-си.

Першу таку угоду вони уклали в 2014 році. З того часу, відзначається в повідомленні Інтерполу, фахівці "Лабораторії Касперського" регулярно ділилися інформацією про нові кіберзагрози з правоохоронними органами країн, що входять в організацію.

Так, експерти "Лабораторії Касперського" брали участь в операціях з ліквідації ботнетів - мереж заражених комп'ютерів, якими можна управляти дистанційно без відома власників, відзначили в Інтерполі.

Як повідомлялося, США заборонили використання програм компанії в держструктурах, визнавши їх небезпечними через передбачувані зв'язки її засновника Євгена Касперського з російськими спецслужбами. Касперський звинувачення заперечує.

Напередодні The Washington Post повідомила, що про небезпеку програм "Касперського" США попередив Ізраїль. Ізраїльські спецслужби виявили в програмах російської компанії хакерські інструменти, які використовуються американським Агентством національної безпеки. Вони запідозрили програми "Лабораторії Касперського" в крадіжці цієї інформації. У компанії всі звинувачення відкидають.

Раніше сьогодні газета Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомила, що російський уряд використовував антивіруси Касперського для пошуку "надсекретних документів" на комп'ютерах у всьому світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram