ГоловнаПолітика

WSJ: Росія проникла в програми АНБ за допомогою "Антивірусу Касперського"

Російські хакери дізналися, як працює американське кібершпигунство.

WSJ: Росія проникла в програми АНБ за допомогою "Антивірусу Касперського"
Фото: EPA/UPG

Газета The Wall Street Journal повідомила, що російські хакери отримали доступ до файлів американського Агентства національної безпеки завдяки антивірусу "Лабораторії Касперського".

Джерела газети розповіли, що співробітник АНБ скопіював на персональний комп'ютер засекречену інформацію для роботи вдома. На його комп'ютері був встановлений антивірус "Касперського", що і дозволило хакерам отримати доступ до цієї інформації. Інцидент стався 2015 року. Незабаром після цього співробітника відсторонили від посади.

Джерела не вважають, що співробітник АНБ спланував витік інформації. Він працював в елітному хакерському підрозділі агентства, яке розробляє програми й інструменти для зламування комп'ютерів і мереж за кордоном, а також збору розвідувальної інформації.

Завдяки отриманій інформації російські хакери дізналися, як працює американське кібершпигунство і як від нього захиститися.

У самому АНБ інформацію не коментують.

У прес-релізі "Лабораторії Касперського" сказано, що компанії не  надано жодних доказів причетності їхнього антивірусу до витоку інформації.

"Лабораторія Касперського" як приватна компанія не має неналежних зв'язків з будь-яким урядом, в тому числі з Росією, і, схоже, єдиний висновок - "Лабораторія Касперського" опинилася всередині геополітичної боротьби", - йдеться в заяві компанії.

"Настоящее время"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram