ГоловнаСвіт

"Эхо Москвы" звинуватили в роботі на Держдеп США

Радіостанцію звинувачують в отриманні "хабара" від своїх "зарубіжних контрагентів".

"Эхо Москвы" звинуватили в роботі на Держдеп США
Фото: freerutube.com

В ефірі російського державного новинного телеканалу "Россия-24" був показаний сюжет "Ехо Держдепу" ("Эхо Госдепа"), який жорстко звинувачує радіостанцію "Эхо Москвы" в дестабілізації суспільства.

Відповідний сюжет, у якому стверджується, що радіостанція "Эхо Москвы" попалася на співпраці із західними некомерційними організаціями, викладено на YouTube.

"Проводять пропаганду в Росії, організовують збір інформації, намагаються сформувати прозахідну позицію напередодні президентських виборів. Все це закордонні НКО, які, як виявилося, дуже тісно співпрацюють з "Эхо Москвы", - стверджує телеведучий.

Автори сюжету доказом того, що "Эхо Москвы" співпрацює з "антиросійськими" НКО, подає зустріч журналістів і керівників радіостанції з представниками організації "Репортери без кордонів" і німецького Фонду імені Роберта Боша, яка пройшла в кінці вересня в Оренбурзі. На цій зустрічі, за інформацією телеканалу, були шеф-редактор відділення радіостанції в Оренбурзі Максим Курников і відомі своїми ліберальними поглядами журналісти "Эхо Москвы" Олександр Плющев і Тетяна Фельгенгауер. Серед іншого на зустрічі обговорювалася діяльність опозиційного політика Олексія Навального, з яким представники "Эха Москвы", як стверджується в сюжеті, пізніше зустрічаються в ресторані, "обіймаються і беруть інтерв'ю".

Автори сюжету заявили, що 2016 року "Эхо Москвы" отримало понад три мільйони рублів ($52 тис.) від своїх "зарубіжних контрагентів", перераховуючи найбільші західні ЗМІ й інформагентства. У сюжеті "России-24" йдеться, що їм передавали "коментарі експертів зі зрозуміло якого табору" - "торгували інформаційною зброєю". Також згадується співпраця Максима Курникова з "Радіо Свобода" і участь гостей і співробітників "Эха Москвы" в різних зарубіжних програмах і форумах.

Сюжет опубліковано на каналі "России-24" на YouTube з описом: "Що ближчі президентські вибори в Росії, то більше тих, хто хоче вплинути на голосування. Радіостанція "Эхо Москвы" попалася на співпраці із західними НКО. Скільки платять за дестабілізацію суспільства?".

Раніше Роскомнагляд відправив радіостанції "Эхо Москвы" лист з вимогою до 15 лютого усунути порушення закону про іноземців у ЗМІ. У квітні керівництво радіостанції оголосило, що розпорядження Роскомнагляду повністю виконано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram