ГоловнаСвіт

54% росіян підтримали продовження операції в Сирії "до переможного кінця"

Більшість громадян РФ вважають, що Росія досягла поставлених цілей під час військової операції в Сирії.

54% росіян підтримали продовження операції в Сирії "до переможного кінця"
Башар Асад и Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Майже 80% росіян вважають, що Росія домоглася поставленої мети під час військової операції в Сирії.

Про це свідчать результати опитування ВЦДГД.

При цьому 54% опитаних вважають, що Росії слід довести військову операцію в Сирії "до переможного кінця". 34% респондентів виступають за припинення участі країни в цій війні, тому що вона вирішила свої завдання.

Прихильники продовження військової операції пояснюють свою позицію тим, що необхідно перемогти тероризм, довести розпочату справу до кінця і домогтися миру в Сирії. Ті, хто підтримує припинення участі у війні, відзначають, що в ній гинуть росіяни, це вимагає великих фінансових затрат, а також всередині країни багато своїх невирішених проблем.

Більшість росіян (73%) вважають, що Росії слід надавати підтримку Сирії після закінчення військових дій. З них 75% вважають, що це повинна бути гуманітарна підтримка.

Загалом ситуація в Сирії цікавить 79% опитаних, але регулярно за нею стежать тільки 23% респондентів. В основному вони характеризують її як війну (20%) і боротьбу з тероризмом (20%).

Опитування проводили 29-30 вересня цього року. У ньому взяли участь 1200 респондентів, старших за 18 років.

Нагадаємо, наприкінці серпня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про фактичне закінчення громадянської війни в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram