ГоловнаСвіт

Шойгу заявив про фактичне закінчення громадянської війни в Сирії

Голова Міноборони РФ відзначив успіхи ліванської армії в боротьбі з тероризмом.

Шойгу заявив про фактичне закінчення громадянської війни в Сирії
Шойгу

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про припинення громадянської війни в Сирії.

Про це він сказав на зустрічі зі своїм ліванським колегою Якубом Ас-Саррафом, передає "Интерфакс".

"У Сирії нам вдалося, відокремивши одних від інших [опозицію від терористів], створити чотири зони деескалації та припинити фактично громадянську війну", - зазначив Шойгу.

Він додав, що російські військові "з задоволенням спостерігають за успіхами Лівану на північному сході країни" в боротьбі з терористичними організаціями "Джабхат-ан-Нусра" і "Ісламська держава".

Раніше в серпні Шойгу розповідав, що за останні два місяці підконтрольна Дамаску територія збільшилася в 2,5 разу. Міністр оборони тоді назвав це "серйозним успіхом". Він пояснював, що з початку операції в Сирії паралельно йшло дві війни. "Одна війна - з терористами, друга війна - громадянська, війна опозиції з владою", - зазначав Шойгу.

За його словами, Росії потрібно було відокремити бойовиків терористичних організацій від сирійської опозиції, щоб "розуміти, куди бити".

Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. Жертвами конфлікту, за оцінками правозахисників, стали близько 475 тис. осіб. Понад 5,1 млн сирійців стали біженцями.

Режим припинення вогню в деяких районах на південному заході Сирії узгодили зі США, Росією і Йорданією, він почав діяти 9 липня. Однак сирійська армія продовжує атакувати позиції помірної опозиції. Раніше в серпні війська Асада скинули ракети на передмістя Дамаска: постраждали 19 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram