ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна скерує двох верифікаторів на навчання "Захід 2017" у Білорусь

На навчання запрошено також Латвію, Литву, Норвегію, Польщу, Швецію й Естонію.

Україна скерує двох верифікаторів на навчання "Захід 2017" у Білорусь
Александр Лукашенко и Владимир Путин во время совместных военных учений *Запад-2017*
Фото: sputnik.by

На запрошення білоруської сторони Генеральний штаб Збройних Сил України відправить двох верифікаторів для спостереження за військовими навчаннями "Захід-2017"  з 16 по 20 вересня.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу у Фейсбуці.

"Українська сторона підтверджує факт запрошення представників України для спостереження за перебігом військових навчань «Захід 2017», які повинні відбутися на території Республіки Білорусь за участю військ Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Крім України, на навчання запрошено також представників Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, Швеції та Естонії. Нагадаємо, стратегічні навчання "Захід-2017" пройдуть з 14 по 20 вересня цього року одночасно на декількох полігонах Росії і Білорусі. Анонсуючи маневри, міністр оборони РФ Сергій Шойгу назвав їх "головним заходом спільної підготовки російських і білоруських збройних сил у 2017 році".

Під час візиту до Києва президент Білорусі Олександр Лукашенко гарантував, що територія його країни не буде використовуватися для вторгнення в Україну.

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що навчання "Захід-2017" стануть перевіркою готовності Росії до великої війни з країнами НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram