ГоловнаСвіт

Шойгу заявив про збільшення підконтрольної Дамаску території у 2,5 разу

У Міноборони РФ визнали, що не навчилися розрізняти сирійських повстанців та ісламістів.

Шойгу заявив про збільшення підконтрольної Дамаску території у 2,5 разу
Сергей Шойгу

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про збільшення підконтрольної Дамаску території у 2,5 разу за останні два місяці.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "Россия 24"

За його словами, це "серйозний успіх". Шойгу розповів, що половина провінції Дейр-ез-Зор перебуває під контролем урядових військ Сирії. Його звільнення стане визначальним у боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Він уточнив, що в Сирії з початку операції російських ПКС йде паралельно дві війни - "одна війна з терористами, друга громадянська війна, війна опозиції з владою". Шойгу зазначив, що Росія вважала за потрібне відокремити бойовиків терористичних організацій від сирійської опозиції, щоб "розуміти, куди бити".

Шойгу додав, що Росія "намагається" майже рік, але так і нічого не домоглася. Виділення зони деескалації, за його словами, і стало тим самим поділом на терористів і опозиціонерів.

"Коли ми сказали - оце зона деескалації, там перебуває помірна і не дуже помірна опозиція, але опозиція. Там немає бандитів. А якщо там бандити є, та опозиція, яка є всередині цієї зони деескалації, повинна з ними боротися", - сказав він.

Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. Жертвами конфлікту, за оцінками правозахисників, стали близько 475 тис. осіб. Понад 5,1 млн сирійців стали біженцями.

Режим припинення вогню в деяких районах на південному заході Сирії був узгоджений США, Росією і Йорданією і почав діяти 9 липня. Однак сирійська армія продовжує здійснювати атаки на позиції помірної опозиції. Так, раніше в серпні війська Асада скинули ракети на передмістя Дамаска: постраждали 19 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram