ГоловнаСвіт

Кількість жертв лісових пожеж у Каліфорнії зросла до 23

Сотні людей, як і раніше, вважаються зниклими безвісти.

Кількість жертв лісових пожеж у Каліфорнії зросла до 23
Лесной пожар в Калифорнии

За останніми даними, щонайменше 23 людини загинули і сотні вважаються зниклими безвісти в результаті потужної пожежі, яка охопила північну частину американського штату Каліфорнія.

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

Губернатор штату Джеррі Браун оголосив надзвичайний стан у кількох північних районах, а також в окрузі Орандж на півдні Каліфорнії.

Деякі з жертв пожежі на півночі Каліфорнії спали, коли поширювалося полум'я.

Як повідомляли, пожежа спалахнула в ніч на 8 жовтня, її причину поки що офіційно не визначено. У місцевому департаменті лісового господарства допускають, що причиною пожеж могло стати загоряння електричних проводів, обірваних вітром.

Щонайменше 20 тис. евакуйованих людей не можуть повернутися до своїх домівок, оскільки після третього дня пожеж повністю контролювати їх поширення пожежникам не вдавалося.

Найбільше від вогню постраждало місто Санта-Роза в окрузі Сонома, який є найбільшим у "країні вина" Каліфорнії. У цьому районі невідома доля понад півтисячі людей.

Лісові пожежі також пошкодили або знищили щонайменше 13 виноробних господарств у знаменитій Долині Напа.

Найбільшу за кількістю жертв лісову пожежу в Каліфорнії було зафіксовано в жовтні 1933 року, коли в Гріффіт-парку в Лос-Анджелесі загинули 29 осіб.

Нагадаємо, спочатку повідомляли про 10 жертв вогняної стихії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram