ГоловнаСвіт

Число жертв лісових пожеж у Каліфорнії зросло до 17

Зафіксовано 17 великих осередків пожеж.

Число жертв лісових пожеж у Каліфорнії зросло до 17
Лесные пожары в Калифорнии

Щонайменше 17 людей загинули в результаті лісових пожеж, що охопили з початку тижня північну частину американського штату Каліфорнія, з багатьма людьми втрачений контакт, вони вважаються зниклими безвісти. Про це пише The Washington Post.

Відзначають, що в боротьбі зі стихією беруть участь сотні пожежників як з самої Каліфорнії, так і з сусіднього штату Невада, і їм почали сприяти погодні умови. Незважаючи на це, "не вдалося утримати полум'я, яке забрало життя 17 осіб, зруйнувало більш ніж дві тисячі будівель і знищило життєво важливу для регіону сировину виноробної продукції".

Водночас місцева влада заявляє про 180 людей, з якими не вдається встановити контакт. У зв'язку з цим очікується, що кількість жертв може зрости.

Через пожежі понад 25 тис. людей змушені були покинути свої будинки, тимчасово розселившись у притулках і терміново обладнаних місцях збору людей.

Загалом у регіоні зафіксовано 17 великих осередків пожеж, які швидко поширювалися через вітряну погоду. Зараз вітри вщухли, місцями пішов дощ, однак синоптики попереджають про повернення в середу північного вітряного потоку, відомого як "Діабло".

Нагадаємо, напередодні повідомляли про 10 жертв лісових пожеж у Каліфорнії

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram