ГоловнаСвіт

Пучдемон підписав декларацію про проголошення незалежності Каталонії в односторонньому порядку

Документ не набуде чинності до переговорів з іспанським урядом.

Голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон підписав декларацію про проголошення незалежності Каталонії в односторонньому порядку, повідомляє Associated Press.

Журналіст Амічай Штайн опублікував у Twitter фото документа. Зазначають, що документ не набуде чинності до переговорів з іспанським урядом, на які розраховує Каталонія.

Окрім Пучдемона, підписи під документом поставили його заступник Оріол Жункерас, спікер парламенту Карме Форкадель і депутати політичних сил, які підтримали референдум про незалежність.

Раніше голова уряду Каталонії закликав регіональний парламент відкласти проголошення незалежності, щоб налагодити діалог з Мадридом у питанні виходу з Іспанії.

Нагадаємо, влада автономної іспанської області Каталонія організувала референдум про незалежність. Конституційний суд Іспанії визнав Голосування незаконним ще до його початку, але, попри це, в ньому взяли участь близько 3 млн осіб. Референдум не був визнаний ні Мадридом, ні європейською владою. За твердженням уряду Каталонії, близько 90% учасників голосування висловилися за відокремлення від Іспанії.

Україна вважає референдум незаконним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram