ГоловнаСвіт

МВФ поліпшив прогнози зростання світової економіки

Разом з тим відзначається необхідність реформ щодо скорочення бідності.

МВФ поліпшив прогнози зростання світової економіки
Фото: hyser.com.ua

Міжнародний валютний фонд у вівторок, 10 жовтня, оприлюднив новий глобальний прогноз економічного зростання на 2017 і 2018 роки, передає DW.

Порівняно з попередніми, новий прогноз оптимістичніший як для багатьох найбільших економік світу, так і для світу загалом. Зокрема, МВФ поліпшив прогнози зростання економіки Китаю до 6,8% ВВП у 2017-му і 6,5% в 2018 році. Також покращено прогноз для Японії - до 1,5% в 2017 році і 0,7% в 2018-му.

Завдяки відновленню енергетичного сектора США, прогнози економічного зростання цієї країни підвищені до 2,2% в цьому році і 2,3% у 2018-му. Економіка єврозони, незважаючи на невпевненість, спричинену рішенням про вихід Великобританії з ЄС, також зберігає здорові показники: 2,1% у 2017 році, 1,9% - у 2018-му.

Оптимістичні прогнози стосуються також найбідніших країн Африки, економічне зростання яких у 2018 році МВФ очікує на рівні 3,4%. Економіка Росії зросте на 1,8% у поточному році і 1,6% - в наступному.

В цілому прогнози зростання ВВП в світі у поточному році - 3,6 %. Наступного року - 3,75%.

"Картина дуже відрізняється від тієї, що була на початку минулого року, коли світова економіка зіштовхнулася з падінням зростання і турбулентністю фінансових ринків", - пояснив директор відділу досліджень МВФ Моріс Обстфельд.

Водночас в МВФ відзначають, що нинішня тенденція не триватиме вічно, і необхідно проводити реформи щодо скорочення бідності.

Незважаючи на загальний оптимістичний прогноз, у кожній п'ятій країні в світі цього року відзначається скорочення ВВП на душу населення, відзначають дослідники МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram