ГоловнаСвіт

Донька товариша Путіна запропонувала Сейму Латвії ввести санкції проти її батька

Донька наукового керівника Путіна виступила з ініціативою перегляду механізму прийняття країнами ЄС російських судових рішень.

Донька товариша Путіна запропонувала Сейму Латвії ввести санкції проти її батька
Ольга Литвиненко
Фото: скриншот видео

Колишній топ-менеджер "Фосагро" Ігор Сичов і донька ректора Санкт-Петербурзького гірничого університету Володимира Литвиненка, колишній депутат законодавчих зборів Петербурга Ольга Литвиненко виступили в парламенті Латвії

Про це телеканалу "Дождь" розповіла сама Литвиненко.

Сичов і Литвиненко виступили перед депутатами Сейму, представниками групи "Підтримка Російського громадянського суспільства". Вони розповіли про те, які прийоми російська влада застосовує проти "неугодних" осіб.

Литвиненко виступила з ініціативою перегляду механізму прийняття країнами Євросоюзу російських судових рішень. Вона також запропонувала внести свого батька до списку санкцій.

"Також ми обговорювали злочини мого батька в сфері корупції. Я розповідала, як мій батько отримав землю і побудував свій елітний житловий комплекс, які корупційні методи він використовує. Це, звичайно ж, шокувало людей і підтвердило думку про те, що немає в Росії нормального законодавства і незалежних судів", - сказала Литвиненко.

Голова групи "Підтримка Російського громадянського суспільства" Юріс Вілюмс розповів BaltNews.lv, що вони не отримали кардинально нової інформації і вже чули про подібні історії з інших джерел. При цьому він підкреслив, що зустріч повинна була познайомити її учасників з думками людей, які були змушені виїхати з Росії. 

Раніше Сичов повідомляв "Дождю", що має намір виступити в парламенті Латвії, щоб розповісти про порушення свободи слова в Росії і оголосити про своє висунення в президенти Росії.

У квітні 2016 року Слідчий комітет Росії (СКР) заочно заарештував Сичова у справі про вимагання та оголосив його у федеральний розшук. За версією слідства, колишній топ-менеджер "Фосагро" вимагав у колишнього голови холдингу Ігоря Антошина $60 млн.

Литвиненко з 2007 року була депутатом законодавчих зборів Санкт-Петербурга від партії "Справедлива Росія". У 2011 році вона виїхала з країни, після чого її батько звернувся в СКР із заявою про викрадення Ольги. Володимир Литвиненко двічі очолював передвиборний штаб Путіна. У Санкт-Петербурзькому гірничому університеті президент захищав свою дисертацію.

Нагадаємо, в липні повідомляли, що науковий керівник Путіна Литвиненко став доларовим мільярдером. За даними ЗМІ, свої перші акції ректор Санкт-Петербурзького гірничого університету отримав за підтримку справи "ЮКОСа".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram