ГоловнаСвіт

Франція за два роки прийме 10 тисяч мігрантів

В Африці будуть відкриті спеціалізовані імміграційні центри.

Франція за два роки прийме 10 тисяч мігрантів
Архив
Фото: EPA/UPG

У найближчі два роки Франція пустить у країну 10 тис. легальних мігрантів. В Африці відкриють спеціалізовані імміграційні центри.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді, передає DW.

"У взаємодії з Управлінням ООН у справах біженців (UNHCR) Париж підготує 10 тисяч місць для переселення біженців, які перебувають зараз у Туреччині, Лівані, Йорданії, Нігерії та Чаді", - йдеться в повідомленні.

Єврокомісія наприкінці вересня 2017 року оголосила своєю метою протягом найближчих двох років надати легальний в'їзд щонайменше 50 тис. біженців. У Брюсселі вважають, що завдяки цим заходам вдасться скоротити нелегальну міграцію, яку також називають "економічною". За програмою, яка передувала нинішній, з липня 2015 року в європейські країни в'їхало близько 23 тис. осіб.

Протягом найближчих тижнів у Чаді та Нігері повинні відкрити перші спільні імміграційні центри UNHCR і французького відомства у справах біженців Ofpra. Так у Парижі хочуть ідентифікувати тих, кому потрібна допомога і захист, у транзитних країнах, щоб потім, можливо, надати їм право на притулок. При цьому в Європі сподіваються зупинити потік біженців, які прагнуть потрапити в Європу через Середземне море.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп сформулював пріоритети імміграційної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram