ГоловнаСвіт

США допоможуть тероризму, якщо оголосять "Революційну гвардію Ірану" терористами, - Тегеран

Найближчим часом Трамп оголосить свої плани стримування регіонального впливу Ірану.

США допоможуть тероризму, якщо оголосять "Революційну гвардію Ірану" терористами, - Тегеран
Фото: alternativechannel.org

В уряді Ірану заявили, що США "приєднаються до табору терористів", якщо вони вирішать визнати терористичною організацією елітну іранську військово-політичну формацію "Корпус вартових Ісламської революції" (КВІР; також відомий під назвою "Революційна гвардія").

Про це повідомляє

агентство Рейтер з посиланням на заяву речника уряду Ірану Мохаммада Бакера Нобахта.

"Світ повинен бути вдячний Революційній гвардії за її боротьбу з тероризмом, особливо проти ІДІЛ, - заявив він. - Тож виступаючи проти Революційної гвардії і визнаючи її терористичною групою, американці приєднаються до табору терористів".

Рейтер нагадує, що пізніше цього тижня президент США

Дональд Трамп, як очікується, оголосить своє рішення про те, як він хоче стримувати регіональний вплив Ірану. Також очікується, що він визнає КВІР терористичною організацією. Крім того, американський лідер, імовірно, "визнає нечинною" угоду про іранську ядерну програму, в рамках якої Тегеран погодився згорнути свою ядерну програму в обмін на зняття більшості міжнародних санкцій. При цьому, як зазначає агентство, США не відразу вийдуть з угоди: заява Трампа означатиме, що Конгрес має 60 днів на те, щоб вирішити, чи слід повернути раніше зняті санкції проти Ірану.

Командир КВІР Алі Джафарі в неділю, 8 жовтня, заявив, що якщо Вашингтон визнає Корпус вартових терористичною організацією, то той, зі свого боку, "буде розглядати американську армію як "Ісламську державу" в усьому світі". У МЗС Ірану пообіцяли "жорстку, рішучу і нищівну" відповідь, якщо США здійснять свій план.

Нагадаємо, минулого тижня газета The Washington Post повідомила, що

Трамп планує відмовитися від ядерної угоди з Іраном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram