ГоловнаСвіт

У Ліоні протестуючі фермери вивели на центральну площу 1500 овець

Фермери вимагають, щоб їм дали право відстрілювати вовків.

У Ліоні протестуючі фермери вивели на центральну площу 1500 овець
Фото: Rue89Lyon

Французькі фермери в понеділок, 9 жовтня, вивели на площу Белькур у центрі Ліона близько 1500 овець на знак протесту проти бездіяльності влади в зв'язку з частими нападами вовків на худобу.

Про це повідомляє The Telegraph.

Фермери вимагають, щоб їм дали право відстрілювати вовків. Вони стверджують, що за 2016 рік ці хижаки знищили на території Франції близько 10 тис. овець. Хода фермерів почалася опівдні, вони попрямували до префектури міста, щоб пред'явити свої вимоги владі. Організаторами акції стали Національна федерація профспілок сільгоспвиробників (FNSEA) і Національна федерація вівчарства (FNO).

Невдоволення фермерів викликає національний план з відстрілу вовків на 2018-2023 роки, який, на їхню думку, дозволяє знищити недостатню кількість хижаків. Як зазначає franceinfo, остання законодавча ініціатива дозволяє вбити 40 вовків у період з 1 липня 2017 року по 30 червня 2018 року. Фермери вимагають "постійного права захищати свої стада".

У плані зазначено, що під час нападів вовків варто по можливості не стріляти на ураження, а в повітря, щоб налякати хижаків.

Вовки у Франції були практично повністю винищені на початку 1930-х років. У 1990-ті роки їх популяція почала відновлюватися, зараз їх число, згідно з офіційними підрахунками, становить 360 особин.

Нагадаємо, на сьогодні у Франції запланований страйк через реформи, оголошені президентом Еммануелем Макроном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram