ГоловнаСвіт

Мін'юст Росії попередив американські ЗМІ про можливі обмеження

Це "дзеркальний захід" після повідомлень про заходи проти російського телеканалу RT.

Міністерство юстиції Російської Федерації в понеділок увечері підтвердило повідомлення про те, що засоби масової інформації США, які працюють в Росії, отримали попередження про можливі обмеження в їх діяльності. При цьому назви ЗМІ не вказані, повідомляє Би-би-си.

"Зазначений у запитах засобів масової інформації лист Мін'юсту Росії є "дзеркальним заходом" на утиски російських засобів масової інформації в Сполучених Штатах Америки", - цитує повідомлення міністерства Інтерфакс.

Трохи раніше офіційної заяви інформаційні агентства з посиланням на джерело в урядових колах повідомили, що серед ЗМІ, яким були направлені листи, є "Голос Америки" і проекти "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода", в тому числі "Радіо Свобода", телеканал  "Настоящее время" , "Фактограф", "Крым.реалии", "Кавказ.реалии" і "Idel.реалии".

Раніше в понеділок сама медіакорпорація "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" повідомляла, що "Радіо Свобода", сайт "Idel.Реалии" і телеканал "Настоящее время" отримали повідомлення про те, що російські компетентні органи угледіли в діяльності цих організацій ознаки, встановлені в законі "Про некомерційні організації" для організацій-іноземних агентів.

Нагадаємо, у вересні в Росії захисники прав призовників поповнили список "іноземних агентів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram